Reserveer woensdag 28 september maar alvast in je agenda, want dan houden wij onze tweede Oritech Bytes. Waar de eerste keer de DBA centraal stond, is het ditmaal iets meer voor de database-ontwikkelaar. We hebben Riné Huiden van Oritech en Toon Koppelaars van Oracle’s Real-World Performance team bereid gevonden een presentatie te geven over twee database gerelateerde onderwerpen: Editions en Assertions.

We verzamelen weer vanaf 18.00 uur op ons kantoor in Waddinxveen. Na eerst een hapje eten beginnen we aansluitend vanaf ongeveer 19.00 uur met de twee sessies.

Deelname is gratis. Wel graag even van tevoren aanmelden op bytes@oritech.nl, vanwege beperkt aantal plaatsen en catering.

We zien je graag op woensdag 28 september!

 

Sessie 1: Riné Huiden – Edition Based Redefinition

Ik wil jullie gaan vertellen wat Oracle EBR (Edition Based Redefinition) inhoudt en waarom het noodzakelijk is om deze te gebruiken als je bijna 24 * 7 je omgeving in de lucht wilt houden. Hierbij gebruik ik onder andere voorbeelden zoals het in gebruik is bij Eneco.In de demo laat ik zien hoe een simpele editioning omgeving kan worden opgezet met editioning views en hoe je een bestaande omgeving met een paar scripts kunt veranderen. Tevens komt naar voren hoe EBR gebruikt kan worden  voor kleine aanpassingen om bijvoorbeeld tijdelijk Business rules uit te zetten of aan te passen. Daarnaast komen Oracle bugs naar voren en hoe daar met workarounds omheen gewerkt kan worden.

 

 

 

Sessie 2: Toon Koppelaars – SQL Assertions: Implementation Thoughts

SQL assertions, ook wel bekend als multi-row constraints, zijn dertig jaar geleden opgenomen in de SQL standaard, en altijd als “too complex to implement” beschouwd. In deze presentatie wil ik toelichten dat dit achterhaald is, en zal ik schetsen hoe ze geïmplementeerd kunnen worden.


Voor meer achtergrondinformatie zie ook: hier