FOR A BETTER CUP OF…..ORACLE

Natuurlijk ORATECH

Lees meer

Een uitdagende klus met directe impact

Als professional kom je bij veel verschillende bedrijven te werken. TenneT kan één van deze mooie bedrijven zijn. Tennet zorgt voor een veilige en betrouwbare energievoorziening in heel Nederland en een deel van Duitsland.

Producenten voeden in op het net en eindgebruikers onttrekken daaraan vervolgens electriciteit. TenneT zorgt ervoor dat de frequentie op het net altijd 50 Hertz is. Als de frequentie afwijkt, leidt dit tot stroomuitval. Om schommelingen te kunnen opvangen, gebruikt TenneT instrumenten als reguleringscapaciteit, reservevermogen en noodvermogen.

TenneT communiceert de inzet van dit soort vermogen met leveranciers en programmaverantwoordelijken via berichten. En na de inzet volgt de administratieve afhandeling. Dit vergt veel data: 
Ingezette vermogens worden per aansluiting en per vijfminutenperiode opgeslagen. Door gebruik te maken van de Oracle RDBMS en partitionering, kunnen we deze aantallen aan en kunnen we de benodigde berekeningen vlot uitvoeren.

We werken veel met XML en Advanced Queuing voor het berichtenverkeer met externe partijen. En we hebben een APEX-applicatie ontwikkeld om snel inzicht te krijgen in de data en datastromen. Daarnaast doen we trunk based development met GIT en schakelaars (feature toggles), om wijzigingen razendsnel van ontwikkelomgeving naar productie te verkrijgen. XL Deploy en XL Release helpen ons hierbij. De gebruiker drukt zelf op de knop om een nieuwe versie naar acceptatie of naar productie te krijgen en heeft daarbij niemand anders meer nodig. Erg handig en gemakkelijk.  

En we ontwikkelen steeds verder met automatische testen. Dit doen we met o.a. producten zoals FitNesse en Cucumber, die na iedere GIT push worden gedraaid om te verifiëren of een laatste wijziging de applicatie niet stuk maakt.

Een prachtige klus waarbij je veel domeinkennis op doet en daarnaast kom je in aanraking met de  de vele facetten van Oracle en omliggende technologieën. Daardoor kan je bij Tennet jouw Oracle licht laten schijnen en bijdragen om de verlichting van al je landgenoten en een flink aantal Duitse buren te laten branden.

En het allermooiste: ……..dagelijks maken duizenden mensen gebruik van jouw werk.